Πόσες φορές έχει τύχει να γυρίσεις στο σπίτι και να βρίσκεις τον κήπο σου σκαμμένο και με κομμένα λουλούδια λόγω του σκύλου σου; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχει παρατηρηθεί πως οι σκύλοι που σκάβουν σε ένα κήπο ή μια αυλή το κάνουν γιατί βαριούνται, η συνήθεια αυτή αναπτύσσεται όταν θέλουν να εκτονωθούν.

Για αυτό θα πρέπει να προσφέρετε στον σκύλο σας σωματική αλλά και πνευματική άσκηση ώστε να εκτονώνει την ενέργεια του.

Ένας άλλος λόγος που ένας σκύλος σκάβει είναι για να κρύψει την τροφή του. Και αυτό επειδή έχουν αναπτυγμένο το ένστικτο επιβίωσης, είναι κάτι που διακατέχει σχεδόν όλα τα σκυλιά.

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την εποχή που η ζέστη είναι αρκετή και πολλές φορές ανυπόφορη για τον σκύλο μας. Το σκάψιμο το καλοκαίρι πολλές φορές γίνεται για να δημιουργήσουν μια λακούβα έτσι ώστε να ξαπλώσουν μέσα.

Η δροσιά του σκαμμένου φρέσκου χώματος είναι αρκετή για να τα ανακουφίσουν.

Τέλος υπάρχουν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων οι οποίες έχουν έντονο το ένστικτο της ανίχνευσης όπως τα κυνηγόσκυλα κ.α τα οποία υπάρχει πιθανότητα να σκάβουν διότι μύρισαν κάτι συγκεκριμένο στο υπέδαφος.

Όπως βλέπεται το φαινόμενο σκαψίματος είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και δεν θα πρέπει να εκνευρίζεστε για αυτό, η μόνη λύση στο να διακόψετε το γεγονός αυτό είναι να του αποσπάσετε την προσοχή με κάτι άλλο.

govastileto.gr


Πηγή