Όταν χτύπησαν οι καμπάνες πένθιμες, στο κατάμεστο νεκροταφείο, στο τελευταίο αντίο, ο απόηχος έφερε μια πιο δυνατή καμπανιά, αυτή της αποκάλυψης της τεράστιας, αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα.

Δημοσιογράφος εκδότης επιχειρηματίας, ο Γιώργος Τράγκας είχε περιπετειώδη διαδρομή. Δεν κατάφερε να στεριώσει σε ΜΜΕ για πολύ αλλά στα οικονομικά του η επιτυχία του ήταν «second to none», όπως θα έλεγαν στην Αμερική, χώρα που είχε και εκεί ακίνητα.

Η διαθήκη, η χήρα, ο γιος και ένας Ελβετός δικηγόρος

Αυτή είναι η διαθήκη του, από εδώ ξεκίνησαν όλα. Και η κόντρα. Τώρα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου ξεκίνησε η δίκη για την αίτηση του Γιάννη Τράγκα, με την οποία ζητάει την παύση του συνεκτελεστή Ελβετού Δικηγόρου.

Ο Ελβετός είναι με την πλευρά της χήρας Τράγκα, από την άλλη, ο γιος λέει πως κακώς πληρώνεται από τη διαθήκη για τις υπηρεσίες του.

Το ποσό που ο γιος λέει πως πληρώθηκε ο Ελβετός φτάνει τα 400.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, κόντρα για τα ακίνητα έχει ξεσπάσει με την χήρα και τον γιο.

Τα ακίνητα υψώνουν τοίχο που χωρίζει χήρα και γιο

Η χήρα φέρεται να επιθυμεί να μην συμπεριληφθεί στην κληρονομιά κανένα ακίνητο των ΗΠΑ, εκτός από το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Olympic Tower, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, ενώ ο γιος διαφωνεί.

«Η περιούσια δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ συνολικά»

Ο Νίκος Αγαπημός, δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Υπάρχουν έλεγχοι του Δημοσίου σε εξέλιξη και αυτό είναι κάτι που εστιάζει ο Γιάννης. Αυτό που θέλει είναι να καταγραφεί όλο το ενεργειακό της περιουσίας. Πάνω από το 60% βρίσκεται σε μία εταιρεία στο εξωτερικό, της Family Line. Εκεί είναι ο μοναδικός μέτοχος στα 5 ακίνητα της Αμερική, όπου το ένα έχει ήδη εκποιηθεί από την Καρρά. Εμείς θέλουμε ένα καταγραφεί όλο το ενεργειακό ώστε να πληρωθεί το Δημόσιο στην πραγματική του διάσταση και ό,τι απομείνει να μοιραστεί μεταξύ των κληρονόμων. Αν περιορίσουμε την κληρονομιά μόνο στο όνομά του και όχι στην εταιρία που ήταν μοναδικός μέτοχος, δεν θα φτάσουν για να πληρωθεί το ελληνικό Δημόσιο. Δεν εκτιμώ πως έχουμε να κάνουμε με κάποια περιούσια που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ συνολικά».Πηγή