Γιορτινή σαλάτα με κινόα
Φέρτε στο τραπέζι σας αυτή τη δροσιστική σαλάτα, με σπόρους και φρούτα της εποχής. Η κινόα είναι υπερτροφή, δοκιμάστε την οπωσδήποτε.
Υλικά
- 400 γραμμάρια κινόα
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 2 πορτοκάλια γλυκά
- 30 γραμμάρια φυστίκια ή καρύδια
- Φρέσκο δυόσμο
- 1/3 φλυτζανιού ρόδι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε ένα πορτοκάλι, βγάλτε τη φλούδα και κρατήστε το εσωτερικό
- Καθαρίστε το ρόδι, το αβοκάντο, ψιλοκόψτε μερικά φύλλα δυόσμο
- Σε μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το μπαλσάμικο -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
- Η διαδικασία για να βράσετε την κινόα είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθείτε όταν βράζετε κους κους -Σε νερό που βράζει ρίχνετε την κινόα σε αναλογία 2 μέρη νερό και 1 κινόα
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και την αφήνετε να βράσει για 5-12 λεπτά
- Οταν κρυώσει λίγο η κινόα απλώστε την σε σκεύος, προσθέστε τη φέτα σε κομμάτια, τη σάρκα πορτοκάλι, το αβοκάντο, το ρόδι, τον δυόσμο, σπασμένα τα καρύδια ή τα φυστίκια
- Ρίξτε την σος -Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι, προσθέστε αν χρειαστεί