Για τον κιμά
500 γρ κιμά
2 κρεμμυδάκια μεσαία
Μαϊντανό
1 ασπράδι αβγού
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κούπα ρύζι
Λίγο λαδάκι
Για τη σούπα
Νεράκι ώσπου να σκεπαστούν τα γιουβαρλάκια
1 κύβο κνορ
1 λεμόνι στυμμένο
1 αβγό και τον κρόκο που δεν ρίξαμε στον κιμά πριν
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά με τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ, και ζυμώνουμε καλά.
Έπειτα αρχίζουμε και πλάθουμε ‘μπαλάκια’ και τα τοποθετούμε ένα ένα σε ένα πιάτο.
Σε μια μεσαία ή μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος. Ανάβουμε τη φωτιά και μόλις ζεσταθεί το λάδι αρχίζουμε και τοποθετούμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μας χωρίς να τα στριμώξουμε. Μόλις πάρουν ελαφρώς χρώμα από την κάτω όψη τους συμπληρώνουμε το νεράκι με τον κύβο κνορ ώσπου να τα σκεπάσουμε ελαφρά.
Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 30 λεπτά. Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο,το αβγό, και το λεμόνι. Αρχίζουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε ζωμό από την κατσαρόλα μας μέσα στο μπολ με μια κουτάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να έρθει σχεδόν στα ίδια θερμοκρασία με το φαγητό στην κατσαρόλα ώστε να μην κόψει το αβγό. Κατόπιν απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά, ρίχνουμε το ζεστό πλέον μείγμα μας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Καλή σας όρεξη!