Είναι αυθεντικά γαλλική συνταγή, τηγανητή γλώσσα με κάπαρη. Μυστικό tip είναι το μείγμα βουτύρου και λαδιού στο τηγάνισμα. Ετοιμο σε 10 λεπτά!

Για να είναι πραγματικά η γαλλική sole meunière, πρέπει να βγάλετε τη γκρίζα πέτσα της γλώσσας. [Meunier στα γαλλικά σημαίνει μυλωνάς -με αλεύρι η γλώσσα].

Υλικά

  • Φιλέτα γλώσσας ή ολόκληρη τη γλώσσα, χωρίς πέτσα κατά προτίμηση
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγη ρίγανη και θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας κάπαρη
  • 1 λεμόνι
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σκουπίστε τη γλώσσα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Σε πιάτο βάλτε το αλεύρι με τη ρίγανη και το θυμάρι

  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στη γλώσσα, αλευρώστε ελαφρά από τις δύο πλευρές
  • Βάλτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε τις γλώσσες -Προσθέστε ελαιόλαδο αν χρειαστεί για επιπλέον γλώσσες
  • Οταν τελειώσει το τηγάνισμα, ρίξτε στο ίδιο τηγάνι χυμό ενός λεμονιού και την κάπαρη -Αφήστε τη σάλτσα να κάνει φουσκάλες, ρίξτε το βούτυρο και λίγο μαϊντανό -Ετοιμη η σάλτσα!
  • Σερβίρετε τις γλώσσες με τη σάλτσα και απλώστε κάπαρη και μαϊντανό παντού
  • Εγγυημένα, η καλύτερη γλώσσα που φάγατε ποτέ!

iefimerida.gr


Πηγή