Ο στόχος του ήταν οι επικεφαλής της εταιρίας γι’ αυτό σε κατάσταση αμόκ φέρεται να είπε μπαίνοντας στο κτίριο: «Ήρθα για τα αφεντικά. Ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε».

Είναι η 78χρονη Μαρία Καρνέση, αδελφή του μεγαλομέτοχου της εταιρείας, Σπύρου Καρνέση μόλις το περασμένο Σάββατο.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως ο 70χρονος μακελάρης την κυνήγησε μέχρι τέλους μέσα στα γραφεία της ναυτιλιακής πριν την εκτελέσει εν ψυχρώ.

Νεκρός από τα πυρά του έπεσε και ο άνδρας της αδελφής της, Δέσποινας, Αντώνης Βλασσάκης.

«Είχε πάρει (παντρευτεί) την Δέσποινα, την αδελφή της Μαρίας που σκοτώθηκε, της συγχωρεμένης».

Το τρίτο θύμα του δράστη είναι ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος της εταιρείας, Ηλίας Κουκουλάρης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έφαγε την σφαίρα πισώπλατα στην προσπάθεια του να πάρει από τα χέρια του δράστη την καραμπίνα.

«Ο πεθερός μου ήταν μαζί με τον γαμπρό της πλοιοκτήτριας και μπήκε ο κακοποιός μέσα με την καραμπίνα. Πήγε ο πεθερός μου να τον αφοπλίσει, να του αρπάξει την καραμπίνα και αυτός έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε από πίσω στην πλάτη».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν έξω από την ναυτιλιακή με την κόρη του υπαλλήλου να ρωτά έντρομη για την τύχη του πατέρα της, που εργαζόταν στο λογιστήριο.

«Μας πήραν τηλέφωνο και το είδαμε στις ειδήσεις, παίρναμε τους υπαλλήλους, έπαιρνα εγώ τους υπαλλήλους και έτσι έμαθα ότι κάποιος πυροβολεί».

Από τύχη δεν βρισκόταν και εκείνη στα γραφεία της ναυτιλιακής καθώς ήταν σε αναρρωτική άδεια. Η σύζυγος του υπαλλήλου που έχασε τη ζωή του μίλησε αποκλειστικά στο Live News.

«Μου είπε η κόρη μου γιατί κι εκείνη εργαζόταν εκεί αλλά είχε αναρρωτική, μου είπε ότι ήταν στον πρώτο όροφο. Η κόρη μου έχει φύγει με τις πιτζάμες και έχει πάει με ταξί κάτω. Ο γαμπρός μου ο ένας είναι εκεί και ο άλλος έχει πάει να πάρει τα παιδιά από το σχολείο».

Είναι ασύλληπτη η οικογενειακή τραγωδία και ο τραγικός θάνατος που είχε αυτός ο υπάλληλος που μετρούσε 33 χρόνια στην εταιρεία.

«Τι να σας πω δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Τώρα ετοιμάζομαι να φύγω. 33 χρόνια δουλεύει. Το πόστο τους είναι claims κάνει τις αιτήσεις».

«Πολύ ήσυχοι άνθρωποι»

Άνθρωποι που γνώριζαν την εφοπλιστική οικογένεια μίλησαν στο Live News.

«Ήταν πολύ καλοί, με τα αστεία τους. Η συμπεριφορά τους ήταν πάντα πάρα πολύ καλή με τον κόσμος, με το πλήρωμα τους, με όλους. Δεν υπήρχε κανένα. Δεν υπάρχει κάτι που να πεις ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσανε κάποιον ή κάνανε ή ράνανε. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί, ήσυχοι, πάρα πολύ ήρεμοι, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον κόσμο, ό,τι ήθελε».

«Εγώ έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό που λένε, αν αυτός ο άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο».

Ο δράστης εργαζόταν στη φύλαξη του σπιτιού της Καρνέση, φέρεται να είχε απολυθεί πρόσφατα και θέλησε να εκδικηθεί για αυτό, εισβάλλοντας σήμερα το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής και σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.


Πηγή