Υπενθυμίζεται ότι η γυναικοκτονία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας λίγα μέτρα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, όταν το 28χρονο θύμα είχε μεταβεί στην αστυνομία και είχε ζητήσει ένα περιπολικό για να επιστρέψει στο σπίτι της, κάτω από τον φόβο και τις απειλές του πρώην συντρόφου της.

Μόλις η 28χρονη βγήκε από το Α.Τ. και καλούσε την Άμεση Δράση, τότε ο 39χρονος δράστης της επιτέθηκε με μαχαίρι και την δολοφόνησε εν ψυχρώ, έξω ακριβώς από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Η νέα γυναικοκτονία έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, η Νέα Αριστερά επανήλθε με την πρόταση περί νομικής αναγνώρισης του όρου γυναικοκτονία.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι λόγοι που δεν απετράπη η γυναικοκτονία, ενώ συμπληρώνουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και πως το πρόβλημα εντοπίζεται στο πως λειτουργεί η αστυνομία.

Παράλληλα, τονίζεται πως θα αυξηθούν τα γραφεία της ενδοοικογενειακής βίας.Πηγή