Η κλασική αμερικανική μηλοσαλάτα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1893 στο ξενοδοχείο «Waldorf Astoria», σε μια διαφορετική, πιο ελληνική εκδοχή.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ.
- 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ.
- 1 μέτρια σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους περίπου 2 εκ.
- 1 μάτσο ρόκα, καλά πλυμένη και χοντροκομμένη
- 1 σαλάτα (ή ένα μικρό τρυφερό μαρούλι), καλά πλυμένη και χοντροκομμένη
- 40 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
- 60 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδος, κομμένο σε λεπτές φέτες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα με τα καρύδια και τη μαγιονέζα.
Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε τη σελινόριζα με τα σαλατικά και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε και το μείγμα φρούτων – μαγιονέζας και ανακατεύουμε απαλά, να αναμειχθούν.
Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το σαλάμι και σερβίρουμε.