Εδώ σας παρουσιάζουμε μία light εκδοχή της που δε στερείται σε τίποτα από τη γεύση του παραδοσιακού γλυκού, ενώ μπορεί να ενταχθεί και σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Υλικά

280 ml γάλα καρύδας

300 ml κρέμα γάλακτος

80 γραμμ. ζάχαρη

3 φύλλα ζελατίνης

1 πρέζα αλάτι

Για τη σος λάιμ :

500 ml γάλα

4 κρόκοι

100 γραμμ. ζάχαρη

1/2 ξυλάκι βανίλια

1 λάιμ

Φράουλες, μούρα και καρύδα σε κομμάτια για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κόβετε στη μέση το ξυλάκι βανίλιας και βγάζετε τα σποράκια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και το ξύσμα μισού λάιμ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Στο σημείο αυτό προσθέτετε σιγά σιγά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Σουρώνετε το μείγμα και το βάζετε σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς. Το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να φτάσει τους 800 C.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το κρυώνετε σε μπεν μαρί με παγωμένο νερό.

Χτυπάτε για 4′, την καλύπτετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βρέχετε τη ζελατίνη με κρύο νερό ενώ σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν.

Στύβετε τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζετε την panna cotta σε μια φόρμα και την αφήνετε στο ψυγείο για 10 ώρες.

Βγάζετε το γλυκό από τη φόρμα, το βάζετε σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σος λάιμ.

Διακοσμείτε με τα φρούτα, την καρύδα και το υπόλοιπο ξύσμα λάιμ.

Πηγή