Ο μικρός Άγγελος Μπιλαντέρης από τη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκε με καρκίνο το καλοκαίρι του 2015 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε ηλικία 5 ετών. Οι γιατροί δεν έδωσαν ελπίδες ζωής στον μικρό αλλά οι γονείς του το έβαλαν κάτω.

Ανέβηκαν στην Αθήνα, για να πάρουν τη γνώμη και άλλων γιατρών στο “Αγία Σοφία” οι οποίοι τους είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει βιοψία στον όγκο που είχε ο μικρός και ότι έπρεπε να ξεκινήσει χημειοθεραπείες άμεσα.

Ωστόσο, η Αλένα και ο Αντώνης, οι γονείς του πεντάχρονου παιδιού, πίστεψαν ότι κάπου στον κόσμο θα υπήρχε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο για καταστάσεις όπως αυτή του γιου τους. Ψάχνοντας, ανακάλυψαν το UMM-Universitatsmedizin Mannheim στη Γερμανία, ένα νοσοκομείο το οποίο εξειδικεύεται σε τέτοια περιστατικά και έτσι έφυγαν από Ελλάδα.

Δεδομένου ότι τα οικονομικά τους ήταν δύσκολα, ο πατέρας δημιούργησε τη διαδικτυακή σελίδα “Help for Aggelos” μέσω της οποίας όσοι ήθελαν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Σήμερα, η οικογένεια συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, ενώ η υγεία του μικρού έχει επιδεινωθεί, αφού το περασμένο Σάββατο 19 Νοεμβρίου, το παιδί έπεσε σε κώμα και οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι υπάρχει οίδημα γύρω από τον εγκέφαλο η εξάπλωση του οποίου θα έχει ολέθριες συνθήκες για το μέλλον του μικρού.

Σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει ούτε και μπορεί να πει με σιγουριά πόσο χρόνο ζωής έχει ακόμη ο εξάχρονος Άγγελος.

Την επόμενη ημέρα, 20 Νοεμβρίου, ο πατέρας του παιδιού ανεβάζει στην σελίδα “Help for Aggelos”, ένα post εκληπαρώντας για οικονομική βοήθεια προκειμένου η οικογένεια και κυρίως ο Άγγελος να μπορέσει να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη για να περάσει κοντά στους δικούς του τις πιο δύσκολες “διακοπές” της ζωής του:

«Για αρχή θέλω να πω πως σαν πατέρας αισθάνομαι τόσο περήφανος που βλέπω ότι υπάρχουν ακομα άνθρωποι που μπορούν έστω και λιγο να μας καταλάβουν και να αισθανθούν τον πόνο και την αγωνία που περνάμε ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον μικρό μας μαχητή δυνατό απέναντι σ’ αυτό τον άνισο αντίπαλο… Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα απο τα βάθη τις καρδιάς μας για την δυνατότητα που μας δίνετε ώστε ο Άγγελος μας να μπορέσει να ειναι τα αδέρφια του και με τους παππούδες του αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η ανταπόκριση στην έκκληση μας για μια μικρή οικονομική βοήθεια ήταν άμεση, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί ειναι ήδη αρκετά για να μπορέσει να έρθει στην ελλαδα αλλα βλέπω πως υπάρχει το ενδιαφέρον του κόσμου να βοηθήσει ακομα και για την παραμονή του γιατι λόγω της κατάστασης αναγκάστηκα να παραιτηθώ απο την δουλειά μου για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να κανουμε το παιδί μας χαρούμενο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε κατάθεση στον εξής λογαριασμό:

863/605372-69
GR1801108630000086360537269 – Εθνική τράπεζα
Ο λογαριασμός ειναι στο όνομα της γιαγιάς του παιδιού Grigoryan Armenui”

Το ερχόμενο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, ο Άγγελος θα ταξιδέψει οδικώς μαζί με τους γονείς του έως την Ιταλία κι από εκεί θα πάρει το πλοίο για την Ελλάδα. Η οικογένεια παρακαλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει στο δύσκολο αυτό αγώνα τους να κρατήσουν το παιδί τους στη ζωή. Η συγκέντρωση χρημάτων τόσο για την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκη όσο και για την επιστροφή τους στην Γερμανία κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική.