Η αυθεντική συνταγή για pancakes, αφράτα αλλά όχι βαριά





Τα pancakes δεν λείπουν από κανένα brunch και αποτελούν τα παραδοσιακά γλυκά των Αμερικάνων.

Οι συνταγές πολλές, όμως, μία είναι η αυθεντική, η οποία τα κάνει αφράτα και όχι πολύ βαριά.

Υλικά:

  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 220 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 200 ml γάλα
  • Λίγο βούτυρο  για το μαγείρεμα

Εκτέλεση:

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.  Σε ένα μπολ, βάλτε όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, το μπέικιν μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι) και ανακατεύετε.
  • Προσθέστε το αυγό, το οποίο προηγουμένως το έχετε ενώσει με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα, και ανακατεύατε ζωηρά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μια λεία ζύμη.
  • Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μια κουτάλα της ζύμης και με τη βοήθεια ενός κουταλιού το διανέμετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ψήνετε μέχρι και τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά.  Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Σερβίρετε τα pancakes σε ένα πιάτο και ρίξετε από πάνω σιρόπι σοκολάτα ή ό, τι άλλο προτιμάτε.

Φωτογραφίες: Unsplash

iefimerida.gr