Συχνά, περιμένουμε τις ιδανικές συνθήκες για να αρχίσουμε να ζούμε πιο υγιεινά. Στην καθημερινότητά μας όμως, η αλλαγή έρχεται μέσα από μικρά βήματα.

1. Προτίμησε νερό αντί για κάποιο αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη. Αν νομίζεις ότι τα diet αναψυκτικά δεν έχουν επιπτώσεις στη ζυγαριά σου, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Μία μελέτη από το University of North Carolina αποκάλυψε ότι τα άτομα που αντικαθιστούν το κανονικό αναψυκτικό με την diet εκδοχή του, είχαν περισσότερη όρεξη για ψωμί και γλυκά από αυτά που επέλεξαν νερό.

2. Ετοίμασε τα λαχανικά σου. Κόψε ένα καρότο, αγγούρι ή πολύχρωμη πιπεριά σε στικ και αποθήκευσέ το σε ένα γυάλινο τάπερ ώστε να τσιμπολογάς μέσα στην ημέρα. Μπορείς να διευρύνεις την ποικιλία των λαχανικών, επιλέγοντας τα αγαπημένα σου ανάλογα με την εποχή.

3. Ακόνισε το μυαλό σου.

4. Κατανάλωσε περισσότερες φρέσκες τροφές και λιγότερο επεξεργασμένες. «Δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις εντυπωσιακά ή σύνθετα αριστουργήματα, μόνο καλό φαγητό με φρέσκα υλικά» – Julia Child.

5. Αφιέρωσε 30 λεπτά κάθε μέρα σε περπάτημα, pilates, cycling, yoga – έξω ή μέσα – για να διώξεις το στρες και να χαλαρώσεις το μυαλό σου.

6. Φτιάξε το δικό σου energy snack. Ψημένα ή αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, σταφίδες ή chips μαύρης σοκολάτας – δεν υπάρχουν περιορισμοί στις προτιμήσεις σου. Έτσι, θα έχεις πάντα το τέλειο σνακ χωρίς ζάχαρη.

7. Μην κάνεις συλλογή από μενού fast food εστιατορίων.

8. Βλέπε λιγότερη τηλεόραση.

9. Νίκησε τις λιγούρες με λίγη μαύρη σοκολάτα.

10. Να είσαι ευγνώμων. Είτε επιλέγεις να κρατάς ημερολόγιο ή να κάνεις διαλογισμό στην αρχή ή στο τέλος της μέρας σου, αφιέρωσε χρόνο για να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερή είσαι. Ακόμα κι αν οι λόγοι είναι φαινομενικά ασήμαντοι, είναι όμορφο να ανακαλύπτεις κάτι που σου φτιάχνει τη μέρα. Η ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα μικρά πράγματα, σου δείχνει πώς μερικές φορές δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να είσαι χαρούμενη.

govastileto.gr


Πηγή