Η Deddeh Howard ξέρει από πρώτο χέρι το ρατσισμό που επικρατεί στο χώρο της ομορφιάς. Είναι 27 ετών, μοντέλο, φοιτήτρια της Ιατρικής και μπλόγκερ μόδας, που γεννήθηκε στην Λιβερία, αλλά ζει στο Λος ‘Αντζελες.

Θέλησε να δείξει στον κόσμο τον ρατσισμό που επικρατεί στη βιομηχανία της μόδας κι έτσι έφτιαξε τη δική της καμπάνια που την ονόμασε «Black Mirror». Στην προσπάθειά της αυτή τη βοήθησε ο φίλος της φωτογράφος Raffael Dickreuter.

Τι έκανε; Χρησιμοποίησε τις αρχικές φωτογραφίες των εταιρειών στις οποίες ποζάρουν λευκά μοντέλα και έβγαλε ακριβώς την ίδια πόζα δίνοντας την εντύπωση ενός «μαύρου καθρέφτη».

asdjaghgf3

Η όλη διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις μήνες. Όπως δήλωσε στον ιστότοπο BuzzFeed News: «Τα πρακτορεία μοντέλων συχνά λένε, μας αρέσει το στιλ σας, αλλά έχουν ήδη ένα μαύρο κορίτσι. Δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε μόνο ένα μαύρο κορίτσι, μπορεί να χρησιμοποιούνται περισσότερα από ένα. Είναι σαν να νιώθουν ντροπή εάν εκπροσωπούν την ποικιλομορφία. Είναι πολύ επώδυνο και αυτό με έκανε να νιώθω ανασφαλής και να κάνω κακό στον εαυτό μου».

Η Deddeh Howard με την καμπάνια της «Μαύρο Καθρέφτη» ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι τα έγχρωμα μοντέλα και ειδικά τα μαύρα είναι εξίσου όμορφα όπως τα λευκά και θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των διαφημιστικών εκστρατειών.

asdjaghgf2asdjaghgf5asdjaghgf6asdjaghgf7asdjaghgf4