Φαίνεται όμως πως έχουν μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό και ειδικά για το στομάχι.
Το 2013, οι μπανάνες ήταν το πιο δημοφιλές φρούτο παγκοσμίως, αφού η κατανάλωσή τους υπολογίστηκε στα 12 δισεκατομμύρια τεμάχια.
Οι μπανάνες έχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Μία μόνο μπανάνα είναι πλούσια σε:
-Σίδηρο, αφού προσφέρει το 12% της ημερήσιάς συνιστώμενης πρόσληψης
-Βιταμίνη C, προσφέροντας το 17% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
-Βιταμίνη Β6, προσφέροντας το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
-Κάλιο, προσφέροντας το 12% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
-Μαγνήσιο, προσφέροντας το 8% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
Η φλούδα της μπανάνας από την άλλη φαίνεται να έχει ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν:
-Την πέψη
-Τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
-Την ανάπτυξη των κυττάρων
-Την ανάπτυξη των ιστών και των οργάνων
Μπορείτε να δοκιμάσετε να φάτε την φλούδα τής μπανάνας πολτοποιημένη, τηγανητή, ψητή ή ακόμα και βραστή.
Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο πιο γλυκιά θα είναι και η γεύση της φλούδας της.
Πηγή: Onmed.gr, govastileto.gr
Πηγή