Φαίνεται όμως πως έχουν μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό και ειδικά για το στομάχι.

Το 2013, οι μπανάνες ήταν το πιο δημοφιλές φρούτο παγκοσμίως, αφού η κατανάλωσή τους υπολογίστηκε στα 12 δισεκατομμύρια τεμάχια.

Οι μπανάνες έχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Μία μόνο μπανάνα είναι πλούσια σε:

-Σίδηρο, αφού προσφέρει το 12% της ημερήσιάς συνιστώμενης πρόσληψης

-Βιταμίνη C, προσφέροντας το 17% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης

-Βιταμίνη Β6, προσφέροντας το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης

-Κάλιο, προσφέροντας το 12% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης

-Μαγνήσιο, προσφέροντας το 8% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης

Η φλούδα της μπανάνας από την άλλη φαίνεται να έχει ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν:

-Την πέψη

-Τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

-Την ανάπτυξη των κυττάρων

-Την ανάπτυξη των ιστών και των οργάνων

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φάτε την φλούδα τής μπανάνας πολτοποιημένη, τηγανητή, ψητή ή ακόμα και βραστή.

Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο πιο γλυκιά θα είναι και η γεύση της φλούδας της.

Πηγή: Onmed.gr, govastileto.gr


Πηγή