Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Κοτανίδη, επανέρχεται από Οκτώβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η «ΟΜΠΙΝΤΑ» το έργο του Γιώργου Κοτανίδη που ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία την περίοδο 2016-17 είναι στον προγραμματισμό για ένα νέο κύκλο 12 παραστάσεων από τις 25 Οκτωβρίου ως τις 11 Νοεμβρίου.

Το έργο που κέρδισε τους θεατές και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και έντονες συζητήσεις για την τύχη του αρχηγού του ΚΚΕ που αυτοκτόνησε στη Σιβηρία, ανεβαίνει ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις από πλευράς κοινού.

Στον επώνυμο ρόλο και πάλι ο Γιώργος Κοτανίδης

Στο νέο ανέβασμα, θα γίνουν και πάλι συζητήσεις μετά την παράσταση με σημαντικές προσωπικότητες όλου του φάσματος της δημόσιας ζωής που θα μιλήσουν με αφορμή το έργο για την υπόθεση Νίκου Ζαχαριάδη.
Παρών και ο γιος του Σήφης Ζαχαριάδης. Άξονας των συζητήσεων θα είναι η εθνική ενότητα που επήλθε με το περίφημο γράμμα του 1940 με το οποίο καλούσε μέσα από την απομόνωση του Μεταξά το λαό να πολεμήσει τους φασίστες εισβολείς.

Μια μοναδική στιγμή εθνικής ενότητας στην ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα. Η παράσταση της 28ης Οκτωβρίου θα είναι πανηγυρική.


Πηγή