Στις 4 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια υποδέχθηκαν τα μέλη του στρατού και τις οικογένειές τους στο Λευκό Οίκο για το δεύτερο ετήσιο πικ-νικ της σημαντικής αυτής εορτής των ΗΠΑ.

Κι ενώ είναι γνωστό πως η Πρώτη Κυρία αποφεύγει την επαφή με τον σύζυγό της, αποφάσισε να κρατήσει το χέρι τους συζύγου της καθώς απευθυνόταν στο πλήθος από το μπαλκόνι Τρούμαν. Αλλά μόνο και μόνο επειδή το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει μια σπάνια δημόσια εμφάνιση της αγάπης τους, δεν σημαίνει ότι η Μελάνια το απολάμβανε. Σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Πάτι Γουντ, οι νέες φωτογραφίες της Μελάνια και του Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτουν ότι η Πρώτη Κυρία ένιωθε «άβολα».

Ερωτηθείσα για την αξιολόγηση της πρώτης φωτογραφίας στο Instagram που ανάρτησε η Μελάνια, η Γουντ δήλωσε στο «Life & Style» πως η Πρώτη Κυρία «δεν φαίνεται χαλαρή και άνετη»./ Εξηγεί πως «τα χέρια της Μελάνια είναι πολύ δύσκαμπτα, τεντωμένα κοντά στα πλευρά της σε μια πιο παγωμένη θέση» και προσθέτει πως δείχνουν σαν να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό με αυτό που μας έχουν συνηθίσει, όπου ο Τραμπ είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά». Η Γουντ λέει επίσης, πως «το μπαλκόνι είναι μια πιο επίσημη εικόνα» οπότε δεν περιμένει κανείς να κρατιούνται χέρι – χέρι. Ωστόσο, βρίσκει πολύ «ενδιαφέρον» το γεγονός πως η Μελάνια «έχει τα χέρια της κολλημένα επάνω της και δείχνει να νιώθει πολύ άβολα».

Όσον αφορά την φωτογραφία όπου κρατιούνται χέρι – χέρι; Η Γουντ εξακολουθεί να βλέπει πως η χειρονομία αυτή είναι ένας τρόπος για να δείξει ο Ντόναλντ Τραμπ τη δύναμή του. «Κρατάει το χέρι της κάτω, κάτι που δείχνει ότι αυτός είναι ανώτερος και πως έχει τον έλεγχο» εξηγεί η Γουντ. «Αυτό που είναι διαφορετικό, είναι το γεγονός πως τις περισσότερες φορές που του κρατά το χέρι, αυτή δεν ανταποδίδει και απλά τον αφήνει να την κρατά, ενώ τώρα τα δάχτυλά της δείχνουν πως τον κρατά και η ίδια».
Από τις σπάνιες φορές που η Μελάνια επιτρέπει στον Ντόναλντ Τραμπ να της κρατήσει το χέρι. Φωτογραφία: AP/Alex Brandon

Τελικά, η Γουντ πιστεύει πως η γλώσσα του σώματος του Ντόναλντ και της Μελάνια – ειδικά η έλλειψη αμοιβαίας επαφής με τα μάτια – είναι πιο ξεκάθαρη από ότι συνειδητοποιούμε. «Γυρίζει το λαιμό και το κεφάλι της για να τον κοιτάξει και να χαμογελάσει. Δεν είναι ένα πλήρες, ευτυχές χαμόγελο» λέει η Γουντ. «Μοιάζει με αυτό που θα έλεγε κανείς ‘το χαμόγελο του μοντέλου’. Όπως τα μοντέλα λένε ‘Κοιτάξτε με. Είμαι χαρούμενη’».
Το «χαμογελο του μοντέλου». Σαν να θέλει δηλαδή να πει «Κοιτάξτε με, είμαι χαρούμενη» σύμφω να με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος. Φωτογραφία: AP / Alex Brandon
Το προεδρικό ζεύγος στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου. Φωτογραφία: AP/ Alex Brandon


Πηγή