Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Ουκρανία έλαβε σημαντική στρατιωτική βοήθεια από τη Γερμανία με τη μορφή αρμάτων μάχης Leopard.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο γραμματέας του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Möller, 55 κύρια άρματα μάχης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης Leopard 2A6 μεταφέρθηκαν στο Κίεβο.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν ως απάντηση σε αίτημα ενός μέλους της Bundestag που ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση των επισκευών στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Möller διευκρίνισε ότι το κόστος επισκευής αυτών των αρμάτων μάχης θα καλυφθεί πλήρως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι τα στοιχεία των παραδόσεων δεν μπορούν να αποκαλυφθούν πλήρως λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως απόρρητες.

Εκτός από τα γερμανικά άρματα μάχης , η Ουκρανία έλαβε επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλους δυτικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων 31 αρμάτων Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 καταστράφηκαν στην κατεύθυνση Avdiivka από τον ρωσικό στρατό.

Πηγή