Οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες εξαπλώνονται

Μια ιρλανδική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσικλετών, που θα μπει στην αγορά στο τέλος της χρονιάς με πέντε μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών και, σύμφωνα με τον ιδρυτή της, απευθύνεται σε νέους αναβάτες, παθιασμένους με τα ηλεκτρονικά και τα gadgets.

Η ηλεκτρική αυτοκίνηση βρίσκεται σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τροχιά, με τις μοτοσυκλέτες να ακολουθούν τις εξελίξεις και την εμφάνιση νέων μοντέλων να γίνεται ολοένα και πιο συχνά. Μέσα σε αυτό το ρεύμα εξελίξεων, μια ακόμη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών φιλοδοξεί να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά: η Ιρλανδική Volt Motorcycles, η οποία θα διαθέτει γκάμα πέντε διαφορετικών μοντέλων.

Ο ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Ιρλανδός Colin Darby, ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζει τον εαυτό του «gadget freak» ή πιο απλά, παθιασμένο με την μοντέρνα τεχνολογία. Σύμφωνα με αυτόν, οι μοτοσυκλέτες του θα απευθύνονται σε άτομα που θέλουν την απόλυτη ευκολία μετακίνησης -να μπορούν να πάνε οπουδήποτε χωρίς να ανησυχούν για καύσιμα, συντήρηση ή τον χειρισμό ενός κιβωτίου ταχυτήτων, όπως σε μια μοτοσυκλέτα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο Darby δηλώνει ότι «οι μοτοσικλέτες απευθύνονται στην γενιά του facebook-δηλαδή άτομα που κατακλύζονται από επικοινωνία, gadgets και ευκολίες και θέλουν οι μετακινήσεις τους να γίνονται στο ίδιο πνεύμα».

Πηγαίνοντας το σκεπτικό του ένα βήμα παραπέρα, ο Ιρλανδός επιχειρηματίας δηλώνει ότι «δεν τον ενδιαφέρει να προσελκύσει χρήστες μοτοσυκλετών με κινητήρα βενζίνης, αφού πιθανότατα δεν θα ενδιαφερθούν εξαρχής»!

Η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει πέντε μοντέλα: τέσσερα scooters και μια sport bike, τα οποία φέρουν τον κινητήρα στον πίσω τροχό, με σύστημα direct drive. Διαθέτουν μπαταρίες λιθίου με κύκλο ζωής τουλάχιστον 5 έτη, που σύμφωνα με τον Darby, θα προσφέρουν αυτονομία από 90 μέχρι 120 χιλιόμετρα. Δείτε κάποια από τα μοντέλα της εταιρείας, τα οποία θα λέγαμε ότι… θυμίζουν έντονα, εμφανισιακά, άλλα δίκυκλα μεγάλων εταιρειών!

volt3volt2

Πηγή: mototriti.gr