Αν έχεις δοκιμάσει σάλτσα pesto στην Ιταλία, μπορείς να καταλάβεις ότι οι αντίστοιχες που κυκλοφορούν εδώ στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση. Προφανώς υπάρχουν μυστικά στη συνταγή που μόνο οι Ιταλίδες, ειδικά οι μεγαλύτερες, γνωρίζουν.

Δες παρακάτω πώς να φτιάξεις αυθεντική σάλτσα πέστο:

Υλικά

1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλα, καλά πλυμένο και στεγνωμένο

3 μικρές σκελίδες σκόρδο

μια μικρή χούφτα κουκουνάρι

¾ κούπας παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη

μερικές κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβεις τα υλικά ξεκινώντας με μια-μια τις σκελίδες σκόρδου μαζί με λίγα φύλλα βασιλικού. Συνέχισε με τον βασιλικό, λίγα-λίγα φύλλα κάθε φορά. Στο μείγμα αυτό πρόσθεσε το μισό κουκουνάρι και κόψε. Στη συνέχεια βάλε το υπόλοιπο και συνέχισε να ψιλοκόβεις. Πρόσθεσε σταδιακά την παρμεζάνα, να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά, ώστε να πάρει το μείγμα μια μορφή σχεδόν σαν ζύμη.

Τέλος κάλυψε την πάστα αυτή με το ελαιόλαδο. Αν την καταναλώσεις αμέσως ανακάτεψε και σέρβιρε με ζυμαρικά της αρεσκείας σου ή νιόκι. Αν όχι, την αποθηκεύεις στο ψυγείο χωρίς να την ανακατέψεις. Επειδή η συνταγή δεν περιέχει καθόλου αλάτι (όση αλμυρή γεύση έχει προέρχεται μόνο από την παρμεζάνα) φρόντισε το νερό που θα βράσεις τα ζυμαρικά να είναι καλά αλατισμένο.

govastileto.gr

Πηγή