Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά κρουασανάκια βουτύρου χωρίς ψήσιμο
Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε συνδέσει τα κρουασανάκια βουτύρου με τον αγαπημένο μας φούρνο, αλλά επειδή σαν το χειροποίητο, σπιτικό φαγητό, δεν έχει, αυτή η συνταγή θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο στην απόλαυση!
Η συγκεκριμένη συνταγή για κρουασανάκια είναι πανεύκολη, γρήγορη, καθώς απαιτεί μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο σας και και θα σας βοηθήσει να φτιάχνετε τα δικά σας «αμαρτωλά» πρωινά ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα κρουασανάκια βουτύρου είναι:
125γρ. γιαούρτι
125γρ. μαργαρίνη soft
8γρ. baking powder
250γρ. αλεύρι
αλάτι
Για τη γέμιση
Μερέντα ή μαρμελάδα (σφιχτή)
Επί το έργον:
1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
2. Την ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζετε σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα).
3. Σε κάθε κομμάτι βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση της αρεσκείας σας και διπλώνετε τα κομμάτια σε σχήμα κρουασάν.
4. Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.