Η κόρη ενός Αγίου: Η Αγία Ειρήνη η θυγάτηρ του Αγίου Σπυρίδωνος (βίντεο)

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr

Για μια ακόμη φορά ο Νώντας Σκοπετέας μέσα από το “στούντιο ηχογραφήσεων του” στην Αργολίδα ο οποίος άγει την καταγωγή του από την Μάνη μας ταξιδεύει με την μελωδική φωνή του σε μια άγνωστη πτυχή από το συναξάρι της ημέρας.

Κάνει για μια ακόμη φορά αφιέρωμα σε μια αγία που δεν είναι ευρέως γνωστή με την ευχή να μεσσιτεύει για όλους όσους την επικαλούνται ή θα την επικαλεσθούν και συμβάλει με αυτόν τον τρόπο περισσότεροι φιλοάγιοι χριστιανοί να την γνωρίσουν.

Πρόκειται για την Αγία Ειρήνη, την θυγάτηρ του Αγίου Σπυρίδωνα για την οποία μας μιλά με γλαφυρό τρόπο για όσα γνωστά υπάρχουν για τον βίο της και μάλιστα βασίζεται σε κείμενο το οποίο πρωτοδημοσιεύθηκε στην Romfea.gr στις 12/12/2018 (εδώ)

Μέσα από το μικρό του αυτό αφιέρωμα το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να παρουσιασθεί σήμερα, ανήμερα της μνήμης η οποία σύμφωνα με την συνταχθήσα ακολουθία από τον Μέγα της Αλεξανδρινής εκκλησίας υμνογράφο κ. Χαράλαμπο Μπούσια τοποθετείται στις 12 Αυγούστου μια μόλις ημέρα μετά τον εορτασμό της θαυματουργικής διασώσεως της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα και τυγχάνει να πέφτει στην 12η ημέρα του μήνα κάτι που μάλλον δεν είναι και τόσο τυχαίο μιας και ο άγιος πατήρ της ο Άγιος Σπυρίδωνας εορτάζει στις 12 Δεκεμβρίου ενώ ο μαθητής του ο Άγιος Τριφύλλιος στις 12 Ιουνίου (αν και σε Λευκωσία και Αιτωλικό η μνήμη του μεταφέρεται και τιμάται στις 13 Ιουνίου).

Μέσα από το οπτικό μέρος του αφιερώματος παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο σπάνιες απεικονίσεις της Αγίας…ενώ μελωδικά ο καλός μου φίλος Νώντας μας ψάλλει ύμνους προς τιμήν της Αγίας.

Ένα μικρό αφιέρωμα σε μια αγία που το πέρασμα του χρόνου μας έχει αποκρύψει πολλά στοιχεία από τον βίο της τα οποία ίσως κάποια στιγμή μας φανερώσει ο Πανάγαθος Θεός.

Αγία Ειρήνη θυγάτηρ του μακάριου και ταπεινού Αγίου Σπυρίδωνος πρέσβευε δια όλους που ευλαβώς επικαλούνται εσένα ή τον Άγιο πατήρ σου.

Εν τω φωτί Σου οψώμεθα φως…

 

agrinio24.gr