Η γκάμα Piaggio Beverly, με ηγετική θέση στην κατηγορία των σκούτερ με μεγάλους τροχούς, παρουσιάζεται με νέους κινητήρες που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές Euro4, πιο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, νέα χρώματα με ειδικά σχεδιασμένα φινιρίσματα, καθώς και μια ολοκαίνουργια τολμηρή έκδοση: το Beverly by Police

Το Piaggio Beverly κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001 και έφερε ανακατατάξεις στην αγορά των σκούτερ μεσαίου κυβισμού, παρουσιάζοντας έναν νέο τύπο οχήματος με ελκυστικό σχεδιασμό, υψηλές επιδόσεις και εξαιρετική ασφάλεια, όχι μόνο χάρη στους τροχούς μεγάλης διαμέτρου, αλλά και στο πλαίσιο τύπου μοτοσυκλέτας που διαθέτει.

Η εμπορική επιτυχία του Beverly συνοδευόταν πάντα από συνεχείς βελτιώσεις οι οποίες το κράτησαν στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία του, αλλά και των προτιμήσεων των πιο απαιτητικών χρηστών σε μητροπολιτικές περιοχές.

Τελευταία ανανέωση αποτέλεσε η άφιξη της κορυφαίας έκδοσης SportTouring η οποία παρουσίασε, για πρώτη φορά σε σκούτερ, το συνδυασμένο σύστημα ασφαλείας ABS/ASR, καθώς και έναν καινοτόμο κινητήρα 350 κ.εκ. με ασύγκριτες επιδόσεις.

Με το Beverly, η Piaggio ολοκληρώνει την προσφορά της στην κατηγορία των σκούτερ με μεγάλους τροχούς, ικανοποιώντας έτσι οποιαδήποτε ανάγκη καθημερινής μετακίνησης. Η είσοδος στους μεγάλους τροχούς της Piaggio ανοίγει με το Liberty, πλήρως ανανεωμένο και εξοπλισμένο με ABS και το νέο κινητήρα i-Get στην αερόψυκτη έκδοση.

scoot10

Η μετάβαση από το σκούτερ «εισαγωγής» Liberty στο μεγάλο και πολυτελές Beverly σημαδεύτηκε από την άφιξη του Medley, ενός μοντέλου με πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει το σύστημα «Start&Stop», τον κινητήρα i-Get της Piaggio στην αερόψυκτη έκδοσή του, το ABS, καθώς και έναν πληθωρικό αποθηκευτικό χώρο ικανό να φιλοξενήσει δύο full-face κράνη.

scoot1

Ως εκ τούτου, η νέα σειρά Beverly αντιπροσωπεύει το σημείο άφιξης στον μεγαλύτερο κυβισμό των σκούτερ Piaggio με μεγάλους τροχούς.

Οι αλλαγές που σημειώθηκαν στην οικογένεια Piaggio Beverly 300 και 350 είναι οι εξής:

Οι κινητήρες που εξοπλίζουν τα Piaggio Beverly 300 και 350 έχουν λάβει την έγκριση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών Euro 4. Και στα δύο, τα συστήματα ισχύος έχουν εξελιχθεί, εκσυγχρονιστεί και σχεδιαστεί για να πληρούν τους ολοένα και πιο αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί εκπομπών ρύπων.

Αυτό σημαίνει ότι χάρη στην εφαρμογή νέου καταλύτη, νέου σιγαστήρα, καθώς και ενημερωμένων χαρτογραφήσεων της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου, οι δύο μονοκύλινδροι κινητήρες Piaggio γίνονται «Euro 4», διατηρώντας παράλληλα την υπεροχή και τις επιδόσεις που πάντα χαρακτήριζαν το Beverly.

Όλη η σειρά Beverly διαθέτει τώρα περισσότερα χαρακτηριστικά και ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο βασικού εξοπλισμού. Για όλα τα μοντέλα, το σύστημα πέδησης ABS καθώς και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR συμπεριλαμβάνονται πλέον στον βασικό εξοπλισμό.

scoot8

Το τηλεχειριστήριο για το άνοιγμα της σέλας που παράλληλα αναβοσβήνει τα φλας για να αναγνωρίσετε το όχημά σας (λειτουργία «Bike finder») περιλαμβάνεται επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Η παροχή ρεύματος 12V που υπήρχε προηγουμένως σε όλη τη σειρά, αντικαθίσταται πλέον από μια θύρα USB, πιο λειτουργική και χρήσιμη για τη φόρτιση όλων των σύγχρονων συσκευών.

scoot9

Όλη η σειρά Piaggio Beverly διατίθεται σε νέους και ελκυστικούς χρωματισμούς με ολοκαίνουργια, ειδικά σχεδιασμένα φινιρίσματα. Τα νέα Piaggio Beverly 300, 300S και Police διαθέτουν επίσης ένα νέο πίνακα οργάνων με λυχνίες για τα συστήματα ABS και ASR με την τελευταία να μπορεί να απενεργοποιηθεί από το κατάλληλο κουμπί στο τιμόνι.

Η νέα οικογένεια Piaggio Beverly μεσαίου κυβισμού αποτελείται από:

Το Piaggio Beverly 300: Μια κλασσική πρόταση στην αστική μετακίνηση, ασφαλές και αξιόπιστο, με τις γενναιόδωρες επιδόσεις του μονοκύλινδρου κινητήρα των 278 κυβικών. Ο ιταλικής προέλευσης σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από κομψές και εκλεπτυσμένες γραμμές, με λεπτομέρειες, όπως τα φώτα πορείας ημέρας και το φανάρι φρένου τεχνολογίας LED να διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο.

scoot2

Είναι ιδανικό τόσο για τις αστικές όσο και τις περιαστικές μετακινήσεις, χάρη στην θέση οδήγησης, η οποία είναι υπερυψωμένη και άνετη, με προστασία από τον αέρα ενώ παράλληλα η χωρητικότητα του χώρου αποθήκευσης είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει δύο full-face κράνη.

Το Piaggio Beverly 300 S: Η πιο σπορ έκδοση Beverly, με ειδικούς χρωματικούς συνδυασμούς και λεπτομέρειες σε ματ σκούρο γκρι χρώμα, προσδίδοντας στο όχημα πιο νεανική και επιθετική εμφάνιση.

Και το Piaggio Beverly 300 S ξεχωρίζει για το πλαίσιό του, το οποίο είναι εμπνευσμένο από εκείνο των μοτοσυκλετών, με τη δεξαμενή καυσίμου να βρίσκεται σε κεντρική θέση κάτω από το υποπόδιο ώστε να συγκεντρώνεται κεντρικά το βάρος (ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται χώρος κάτω από τη σέλα), για μια απολαυστική και ασφαλή οδηγική εμπειρία εντός και εκτός πόλης.

scoot4

Το Piaggio Beverly 300 by Police: Πρόκειται για μια ειδική έκδοση Beverly 300 που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό δύο ιταλικών παραδόσεων αριστείας, της Piaggio και της Police.

Και η έκδοση αυτή φέρει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κατέστησαν το Piaggio Beverly τόσο δημοφιλές, μεταξύ των οποίων ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, 4-βάλβιδος και 4-χρονος κινητήρας, γρήγορος, αξιόπιστος και οικονομικός στην κατανάλωση (31,2 χλμ./ λίτρο στον κύκλο δοκιμών WMTC).

scoot3

Το Piaggio Beverly 350 SportTouring: Η ναυαρχίδα της γκάμας Beverly ξεχωρίζει για τον εξοπλισμό και τις επιδόσεις, οι οποίες παρέχονται από τον ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο κινητήρα 330 κ. εκ.

Πρόκειται για μια διαφορετική και καινοτόμο μονάδα, σε σύγκριση όχι μόνο με τον κινητήρα του Piaggio Beverly 300, αλλά και με τον γενικότερο ανταγωνισμό. Ένας κινητήρας που σχεδιάστηκε για να παρέχει επιδόσεις συγκρίσιμες με εκείνες ενός κινητήρα 400 κ. εκ., αλλά με τις συμπαγείς διαστάσεις και το μειωμένο βάρος ενός κινητήρα 300 κ.εκ.

Είναι ο μοναδικός στην κατηγορία που χρησιμοποιεί αυτόματο φυγοκεντρικό πολύδισκο υγρό συμπλέκτη, που εξασφαλίζει διαχρονικά καλύτερες και πιο σταθερές επιδόσεις. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές συγκριτικά με την πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου: μέγιστη ισχύς πάνω από 30 HP και μέγιστη ροπή 29 Nm, με κατανάλωση 28,6 χλμ./λίτρο (στον κύκλο δοκιμών WMTC).

scoot11

Για όλη την γκάμα Piaggio Beverly διατίθεται πληθώρα πρακτικών και λειτουργικών αξεσουάρ, τα οποία ενισχύουν την άνεση του αναβάτη και το στυλ του οχήματος.

  • Βαλιτσάκι χωρητικότητας 37 λίτρων στο χρώμα του οχήματος, με πλάτη για τον συνεπιβάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας. Ικανό να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος ή δύο jet κράνη.
  • Προστασία ποδιών, πρακτική και άνετη που ακολουθεί τις γραμμές του οχήματος.
  • Κουκούλα οχήματος εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
  • Ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα με ηλεκτρονικό κλειδί και τηλεχειριστήριο.
  • Πρακτικό μηχανικό αντικλεπτικό σύστημα κλειδαριάς τιμονιού/σέλας, καθαρό, γρήγορο, ασφαλές και βολικό.
  • Σακίδιο ποδιάς σχεδιασμένο για να τοποθετείται πάνω από το κεντρικό τούνελ χωρίς να ενοχλεί τον οδηγό.
  • Ανεμοθώρακας κατασκευασμένος από εξαιρετικά ανθεκτικό αντικραδασμικό, μεθακρυλικό υλικό (πάχους 4 mm) για άριστη προστασία από τον αέρα και το κρύο.
  • Διάφανο παρμπρίζ για μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα.
  • Φιμέ παρμπρίζ (περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Piaggio Beverly 350 SportTouring): Παρέχει μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα και προσφέρει μια πιο σπορ εμφάνιση.
  • Κράνος Jet σε μαύρο ματ χρώμα, ειδικά σχεδιασμένο για το Piaggio Beverly 300 by Police.

scoot12scoot13scoot5scoot7

Θανάσης Χούντρας

newsbeast.gr