Η Skoda Fabia, ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της ελληνικής αγοράς, πρόσθεσε στην γκάμα της μία νέα έκδοση.

Πρόκειται για τη Fabia i-con, με τον κινητήρα 1.0 MPI 75ίππων, η οποία διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις κυρίως λόγω του hi-tech χαρακτήρα της.

Το κύριο στοιχείο εξοπλισμού που κάνει την έκδοση αυτή ξεχωριστή είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα infotainment που αναβαθμίζει πλήρως το εσωτερικό του μοντέλου, με την άνεση και τις ευκολίες που προσφέρει.

Το συγκεκριμένο Multimedia σύστημα διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, τεχνολογίας LCD, μεγέθους 8 ιντσών. Μέσω της οθόνης, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να χειριστούν πληθώρα λειτουργιών όπως:

  • Σύστημα πλοήγησης με χάρτη Ελλάδας και ελληνικό menu με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Δυνατότητα σύνδεσης Mirror Link και Hot Spot με smartphone iOS και Android
  • Δυνατότητα download εφαρμογών από το Google Play store
  • Πρόσβαση και έλεγχο διαφόρων παραμέτρων του αυτοκινήτου
  • Υποστήριξη όλων των γνωστών τύπων video και audio αρχείων όπως mpeg4, jpg, H264, avi, mp4 με πρόσβαση από θύρα USB ή SD κάρτα
  • Ενσωματωμένο Bluetooth v4.0

Πιο αναλυτικά, η LCD οθόνη έχει ανάλυση 1024×600 (HD), με καρδιά του συστήματος Multimedia έναν τετραπύρηνο 64μπιτο επεξεργαστή της INTEL. Το σύστημα διαθέτει μνήμη 2GB και εσωτερικό σκληρό δίσκο χωρητικότητας 16GB.

Επικοινωνεί με εξωτερικές μονάδες είτε με θύρα USB 2.0 είτε με κάρτα SD ενώ από τη θύρα USB μπορεί να «διαβάσει» σκληρό δίσκο χωτητικότητας έως 1ΤΒ!

Σε επίπεδο εξοπλισμού, η Fabia i-con, ενδεικτικά, εκτός άλλων διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα για έλεγχο της ευστάθειας, της πέδησης και της δυναμικής λειτουργίας, όλους τους κλασικούς αερόσακους συμπεριλαμβανομένου τύπου κουρτίνας για την προστασία της κεφαλής, με αυτόν του συνοδηγού να προσφέρει δυνατότητα απενεργοποίησης, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους/θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air conditioning κλπ. Εξωτερικά, τον χαρακτήρα της νέας έκδοσης προδίδει το σήμα “i-con tech inside.

Με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, η Fabia i-con προσφέρεται στην πολύ ανταγωνιστική τιμή των 10.780 ευρώ και μπορεί να αποκτηθεί εύκολα χάρη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Skoda Clever Plan, με 119 ευρώ /μήνα, με 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση και οδική βοήθεια.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή