Έχοντας ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 10.000 νέους μηχανικούς, η Nissan και η Kondo Racing θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους, συμμετέχοντας από κοινού στον 24ώρο αγώνα του Nurburgring και στο Super GT της Ιαπωνίας, από τον επόμενο χρόνο.

Η Kondo Racing, με επικεφαλής τον Ιάπωνα ηθοποιό και τραγουδιστή Masahiko Kondo, θα συμμετάσχει στον αγώνα αντοχής του Nurburgring από το 2019 με ένα μοντέλο Nissan GT-R Nismo GT3, σηματοδοτώντας τον πρώτο υπερπόντιο αγώνα της ομάδας με το GT-R, από την ίδρυσή της, το 2000. Η Nissan θα αποστείλει επιλεγμένο τεχνικό προσωπικό από τα εξουσιοδοτημένα Nismo Performance Centers για να υποστηρίξει την Kondo Racing, κατά τη διάρκεια των σεζόν 2019-2021.

Η Kondo Racing θα τρέξει μαζί με το NAMC (Nissan Automobile Technical College), το οποίο εκπαιδεύει τους μελλοντικούς μηχανικούς για τις αντιπροσωπείες της Nissan, στη σειρά Super GT από το 2019. Θα αγωνιστούν από κοινού στην κατηγορία GT300, την κορυφαία κατηγορία τουριστικών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, με ένα Nissan GT-R Nismo GT3.

Η NAMTC και η Kondo Racing συμμετέχουν από κοινού στους αγώνες αντοχής Super Taikyu της Ιαπωνίας από το 2012, κερδίζοντας τον τίτλο της διοργάνωσης το 2016. Στόχος της συνεργασίας, είναι να ανακαλύψει και να αναπτύξει νέα ταλέντα που θα αποτελέσουν τους εξειδικευμένους μηχανικούς στις αντιπροσωπείες της μάρκας. Περισσότεροι από 10.000 σπουδαστές έχουν συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε επτά περιόδους.

Με την είσοδό τους στην αναβαθμισμένη κατηγορία του Super GT, NAMTC και Kondo Racing επιδιώκουν να ενισχύσουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, το οποίο θα επεκταθεί πέρα από τους σπουδαστές της NAMTC και θα ενσωματώσει τεχνικό προσωπικό από τους αντιπροσώπους της Nissan, στην Ιαπωνία.

Και οι δύο δραστηριότητες θα υποστηριχθούν από τη Nismo, στο πλαίσιο του προγράμματος GT3 Customer Racing.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή