Υλικά:

1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες

1/2 κιλό spaghetti

1/2 κιλό ντοματίνια ψιλοκομμένα ή τριμμένα

3 σκελίδες σκόρδου σε πολύ μικρά κομμάτια

60 ml ούζο

1/4 κ. γλ. πάπρικα

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/3 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνεις νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα και βράζεις τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά.

Αφαιρείς τις γαρίδες και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το ούζο, τα ντοματίνια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 7 περίπου λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά

Ανακατεύεις καλά και αν είναι πηχτή η σάλτσα προσθέτεις νερό από την κατσαρόλα που έβρασες τα ζυμαρικά

Βγάζεις την κατσαρόλα από  τη φωτιά και προσθέτεις στα μακαρόνια με τη σάλτσα τις γαρίδες και το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρεις στολίζοντας με τον μαϊντανό.


Πηγή