Υλικά:
6 μεγάλες ντομάτες ώριμες
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
5 πράσινες πιπεριές για γεμιστά
2 μελιτζάνες για γεμιστά
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κολοκύθια
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτε κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένεις τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες καλά και τα οριζόντια στη μεριά του κοτσανιού κρατώντας καπάκια
Με ένα κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό τους και βγάζεις τους σπόρους και το πολτοποιείς στο multi
Ρίχνεις το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τα κρεμμύδια μαζί με το καρότο.
Προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνεις τον πολτό από τη γέμιση, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά
Κρατάς μερικές κουταλιές από τη γέμιση, τοποθετείς τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και τα γεμίζεις με την υπόλοιπη και σκεπάζεις με τα καπάκια τους.
Βάζεις ανάμεσα τις πατάτες και τη γέμιση που έχεις κρατήσεις και ρίχνεις το υπόλοιπο λάδι από πάνω.
Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζεις τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1½ ώρα περίπου.
Πηγή