Υλικά:
6 μπούτια κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη) κομμένες σε μικρά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλ. ζωμό κότας
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ½ φλ. τσαγιού ρύζι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Εκτέλεση:
Ρίχνεις 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε σε μια μεγάλη και σοτάρεις το κοτόπουλο. Το γυρνάς για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές.
Το βγάζεις και το τοποθετείς σε ένα βαθύ πιάτο.
Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε να τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζεις το ρύζι, τα 2 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.
Το αφήνεις να πάρει μία βράση και χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις τη κατσαρόλα και αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτεις το κοτόπουλο στο τηγάνι κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό για μισή ώρα ακόμη.
Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο ζωμό.
Σερβίρεις ρίχνοντας φύλλα μαϊντανού.
Πηγή