Οι παγκολίνοι κατέχουν μια θλιβερή πρωτιά, καθώς είναι τα ζώα που πέφτουν πιο συχνά θύματα παρανόμου εμπορίου. Αυτά τα παράξενης μορφής θηλαστικά κινδυνεύουν από το κυνήγι για το κρέας τους και τη χρήση τους στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

poorpang2
Ένας λαθροκυνηγός παγκολίνου στο Καλιμαντάν της Ινδονησίας

Πρόσφατα αποφασίστηκε να παρθούν μέτρα για την προστασία τους και μέσα από το φωτορεπορτάζ του ο Paul Hilton αποκαλύπτει τη πολυτάραχη ζωή τους, αναφέρει το bbc.com.

Ο φωτογράφος άγριας φύσης κέρδισε μάλιστα στον ετήσιο διαγωνισμό άγριας ζωής με τη φωτογραφία του, όπου απεικονίζονται 4.000 νεκροί παγκολίνοι, οι περισσότεροι που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, συνολικού βάρους πέντε τόνων.

poorpang1

Τα 96 ζώα που γλίτωσαν εξαιτίας του μεγέθους τους, θα ταΐζονταν παρά τη θέλησή τους, καθώς όσο πιο μεγαλόσωμοι είναι τόσο αυξάνεται η τιμή τους. Οι νεκροί παγκολίνοι αποτεφρώθηκαν, ενώ τα ζώα που επέζησαν αφέθηκαν ελεύθερα στο τοπικό τροπικό δάσος.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, το έγκλημα εις βάρος της άγριας ζωής είναι μια τεράστια, κερδοφόρα επιχείρηση που θα τελειώσει μόνο όταν σταματήσει η ζήτηση.

poorpang5
Λαθροκυνηγός αφαιρεί τα λέπια του παγκολίνου αφού το έβγαλε από βραστό νερό
poorpang7
Ένας μικροσκοπικός παγκολίνος προσκολλάται στη μητέρα του μετά την απελευθέρωσή του

poorpang3poorpang4poorpang6poorpang8poorpang9poorpang10poorpang7