Η πτήση του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από ένα μεγάλο τμήμα του νομού στην κεντρική Ηλεία χθες, δεν μπόρεσε να φέρει αποτέλεσμα στις έρευνες για τον εντοπισμό του 68χρονου Κωνσταντίνου Λοϊζίδη και της 44χρονης κόρης του, που έχουν εξαφανιστεί εδώ και εννέα ημέρες, από το Σάββατο 16 Ιουλίου. Η αγωνία όλων έχει φτάσει στο κατακόρυφο για το τι μπορεί να έχει συμβεί με τους δύο ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες έδειξαν πως αναζητούσαν για ώρες από την ώρα που είχαν χάσει το δρόμο τους, τρόπο να επιστρέψουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν καταλύσει από τις αρχές Ιουλίου.
Το πρωί της Κυριακής έφτασε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Έχοντας συμπληρωθεί μια εβδομάδα επίγειων ερευνών χωρίς αποτέλεσμα πλέον ζητήθηκε η συνδρομή της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Αστυνομίας για να γίνει εκ νέου έρευνα από αέρος. Στις δέκα το πρωί απογειώθηκε για την έναρξη της έρευνας το ελικόπτερο και κάλυψε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα πέρα από την περιοχή των Δουνεΐκων, της Κουρούτας, της Μαραθιάς και του Φραγκοπηδήματος, προς τα Σαβάλια, το Παλαιοχώρι και τη Γαστούνη. Από ψηλά δεν υπήρξε κάτι που να συμβάλει στον εντοπισμό των δύο, πατέρα και κόρης, αν και πολλοί πιστεύουν πως δεν έφυγαν ποτέ από την περιοχή της Κουρούτας, αφού όλες οι μαρτυρίες αναφέρουν πως ώρες παρέμεναν στην περιοχή, γνωρίζοντας ότι είναι κοντά στο κατάλυμά τους, αλλά μη μπορώντας να δώσουν σωστά στοιχεία για να φτάσουν σε αυτό με τη βοήθεια πολιτών. Ιδιαίτερα ένα Σαββατόβραδο, όπου η Κουρούτα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο μέρος του νομού για τη νυχτερινή διασκέδαση. Παράλληλα, να αναφέρουμε πως οι επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας δεν έχουν σταματήσει καμία ημέρα τις έρευνες σε πολλές περιοχές του νομού.
Οι Αρχές σχεδόν καθημερινά επισκέπτονται το σπίτι της οικογένειας στην Αθήνα για να δουν μήπως έφτασαν εκεί πατέρας και κόρη, ενώ έχουν ελεγχθεί από την πρώτη στιγμή οι σταθμοί διέλευσης στα διόδια τόσο στον άξονα Πάτρας – Αθήνας, όσο και στον Τρίπολης – Κορίνθου με αρνητικά αποτελέσματα. Όσο δεν βρίσκονται ίχνη των δύο ανθρώπων, τόσο αρχίζουν να συζητούνται και άλλα σενάρια στις Αρχές για την τύχη τους. Εκτός και αν είχαν κάποιο ατύχημα σε κάποιο σημείο που ούτε με την επίγεια έρευνα, ούτε από αέρος μπορούν να εντοπιστούν. 
Οι έρευνες συνεχίζονται από τις Αρχές, παρά το γεγονός ότι πέρασαν τόσες ημέρες χωρίς κανένα άλλο στοιχείο πλην των όσων καταγράφηκαν για το βράδυ του Σαββάτου της εξαφάνισης. Το ελικόπτερο θα απογειωθεί και πάλι σήμερα Δευτέρα για νέο κύκλο ερευνών στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα από την τηλεόραση προβάλλεται εδώ και μέρες τηλεοπτικό σποτ αναζήτησης των δύο προσώπων.
http://dete.gr/