Ινδικό ρύζι με λαχανικά




Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, 07:43

Υλικά για 2-4 άτομα:

4 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά του γλυκού κύμινο

120 γραμμάρια πατάτες σε κύβους

60 γραμμάρια καρότα σε κύβους

60 γραμμάρια φασολάκια κομμένα στα 3

450 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο

1 κουταλιά αλάτι

1 ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ

1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν

½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

5 σπόρους κάρδαμο

300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.

govastileto.gr



Πηγή