Ηπειρώτικη ριζόπιτα – Παραδοσιακή πίτα με ρύζι
Υλικά για 10 – 12 μερίδες
Για το φύλλο
- 1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
- 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
- 1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
- Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
- Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
- Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.