Στο φαντασμαγορικό γκαράζ των περιπολικών -αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών- που διαθέτει η αστυνομία του Ντουμπάι έρχεται να προστεθεί και ένα φουτουριστικό ιπτάμενο όχημα.

Πρόκειται για ένα hoverbike της ρωσικής εταιρείας Hoversurf η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια. To εν λόγω όχημα, που λες και ξεπήδησε από κάποιο επεισόδιο του «Star Wars», πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 και αυτή η νέα, βελτιωμένη έκδοση που φέρει την κωδική ονομασία S3 2019 Serial 001.

Είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως 100 χλμ/ώρα για 25 λεπτά μεταφέροντας έναν ασυτνομικό, ενώ η διάρκεια πτήσης μπορεί να αυξηθεί σε 40 λεπτά χωρίς επιβάτη, με τον χειρσμό του να γίνεται από απόσταση. Η τιμή του υπολογίζεται στις 65.000 δολάρια ΗΠΑ.

Προορίζεται για χρήση σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης, καθώς μπορεί να αποφύγει μποτιλιαρισμένους δρόμους κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των εντυπωσιακών hypercars και μοτοσυκλετών.

Και δεν είναι το μόνο φουτουριστικό όχημα που έχουν στη διάθεσή τους οι διώκτες του εγκλήματος στο Ντουμπάι, καθώς υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θυμίζει περισσότερο αυτές από το φιλμ «Tron: Legacy» και η οποία μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες που αγγίζουν τα 200 χλμ/ώρα.

Για την ιστορία, ο στόλος της αστυνομίας του εμιράτου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador και Ferrari FF μέχρι McLaren MP4-12C, Aston Martin One-77, Audi R8, καθώς επίσης και αρκετές superbikes Ducati και Honda…

newsbeast.gr


Πηγή