Στα παιδιά της, επιστρέφει μια εβδομηντάχρονη γυναίκα, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου να της επιβάλει ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή για τη δολοφονία του άνδρα της, πέρσι τον Ιούνιο, στη Σητεία.

Η γυναίκα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη μακροχρόνια και συστηματική κακοποίησή της από τον άνδρα της και διηγήθηκε τί ακριβώς συνέβη τη μέρα που τελικά τον σκότωσε χτυπώντας τον 14 φορές με έναν μπαλτά.

Στο πλευρό της 70χρονης στο δικαστήριο βρίσκονταν διαρκώς τα τρία της παιδιά που άκουσαν τη μητέρα τους να περιγράφει τον πολύχρονο εφιάλτη που ήταν, όμως, η ζωή της.

Οι ξυλοδαρμοί, οι ταπεινώσεις ήταν η καθημερινότητά της, ώσπου, με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών της η γυναίκα αποφάσισε πέρσι τον Ιούνιο να πει στον 76χρονο σύζυγό της ότι δεν άντεχε άλλο και θα τον εγκατέλειπε. Στο άκουσμα της απόφασής της, ο άνδρας της που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισε να τη βρίζει και να τη χτυπά. Ο καυγάς, όπως είπε στην απολογία της η γυναίκα, κράτησε ώρα. Κάποια στιγμή εκείνη κατέφυγε στην κουζίνα. Ο μαινόμενος σύζυγος την ακολούθησε και επιχείρησε και πάλι να τη χτυπήσει. Με φόβο για τη ζωή της πλέον, η γυναίκα αμύνθηκε αρχικά ρίχνοντάς προς το μέρος του μια κατσαρόλα με νερό που έβραζε.

Εκείνος δεν πτοήθηκε. Τότε, η γυναίκα πήρε έναν μπαλτά και άρχισε να τον χτυπά. Του κατάφερε συνολικά 14 χτυπήματα.
Λίγη ώρα αργότερα, η γυναίκα παραδόθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Εξιστόρησε στους αστυνομικούς τί είχε προηγηθεί και τους είπε ότι δεν ήθελε καν δικηγόρο…

Το δικαστήριο μετέτρεψε την σε βάρος της κατηγορία από «ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε «ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής», «σπάζοντας» ουσιαστικά τα ισόβια. Παράλληλα, της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ώθησης στην πράξη της λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Ετσι, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη με αναστολή. Σημειώνεται ότι έως τώρα η γυναίκα ήταν προφυλακισμένη.

Πηγή: Protothema.gr