Είναι το κλασικό ιρλανδικό στιφάδο (Irish stew) που οι Ιρλανδοί τρώνε στη γιορτή St. Patrick’s Day. Παραδοσιακά γίνεται με αρνί, αλλά υπάρχει πάντα και η επιλογή του μοσχαριού.

Υλικά

  • 1 κιλό βιολογικό κρέας αρνί πλάτη, κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 καρότα μεγάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1 κουτί ή μπουκάλι μπύρα Guinness, λευκή ή μαύρη
  • 3-4 πατάτες

Εκτέλεση

  • Αλατίστε το αρνί, ρίξτε πιπέρι
  • Σε ελαιόλαδο ροδίστε καλά το κρέας και βάλτε το στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, προσθέστε το αρνί, ρίξτε θυμάρι
  • Ρίξτε τη μπύρα, αφήστε να πάρει αρώματα
  • Βάλτε το φαγητό σε βαρειά κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα
  • Στη 1,5 ώρα προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους
  • Βράστε ακόμη 1 ώρα ώσπου το κρέας να είναι πραγματικά λυωμένο

iefimerida.gr


Πηγή