Ουκρανικά πληρώματα που εργάζονται σε άρματα μάχης Abrams που προμήθευσαν οι ΗΠΑ μιλώντας στο CNN παραπονέθηκαν για μια σειρά από αδυναμίες και ελαττώματα που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα άρματα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη χρησιμότητά τους στα διαρκώς μεταβαλλόμενα μέτωπα του πολέμου.

Κυριολεκτικά η τοποθέτηση αυτή σόκαρε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο.

«Στρατιώτες στην Ουκρανία λένε ότι τα Αbrams που προμήθευσαν οι ΗΠΑ τα έχουν καταστήσει στόχους ρωσικών επιδρομών», είναι ο τίτλος που κυκλοφορεί στα αμερικανικά δίκτυα.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί που μίλησαν στο CNN δήλωσαν ότι τα πανάκριβα άρματα των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων δεν έχουν επαρκή θωράκιση έναντι σύγχρονων όπλων, όπως τα drones, αποτυγχάνοντας έτσι να προστατεύσουν επαρκώς το προσωπικό από τυχόν επιθέσεις.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος των drones», διαπίστωσαν, κάνοντας λόγο για μεγάλες απώλειες των πληρωμάτων αρμάτων μάχης και λοιπών τεθωρακισμένων.

«Με τα Abrams είμαστε ο νούμερο 1 στόχος των Ρώσων!

Δεν προστατεύεται το πλήρωμα! Τα άρματα φαίνεται να έχουν τεχνικά προβλήματα. Δεν είναι κατάλληλα για την Ουκρανία».

Ουάσιγκτον και Κίεβο έχουν ανακοινώσει επίσημα πως 31 Abrams αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες στο ανατολικό μέτωπο. Ορισμένα εξ αυτών έχουν καταστραφεί μπροστά στις κάμερες, με τους συνήθεις διώκτες τους να είναι τα ρωσικά drones-καμικάζι.

Θυμίζουμε πως στελέχη του Αμερικανικού Πενταγώνου είχαν παραδεχθεί τον περασμένο μήνα ότι τα Abrams αποσύρθηκαν από την πρώτη γραμμή λόγω της απειλής των ρωσικών επιθετικών drones.Πηγή