Ιταλικό ριζότο λεμονιού


Υλικά

1 πακέτο ρύζι αρμπόριο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
1 κρεμμύδι
8 ποτήρια ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσει σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κότας σιγά σιγά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σβήνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι από πάνω.

Πηγή