Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθεί για μια ακόμη φορά η πολύπαθη Θεσσαλία. Από τις βραδινές ώρες, οι καιρικές συνθήκες θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/04 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 19/04, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου και στη Θεσσαλία.

Σε κατάσταση συναγερμού η Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Ελένη Αντωνίου, αναφέρουν ότι τα παράλια του δήμου Αγιάς στην Λάρισα θεωρούνται μια από τις κόκκινες περιοχές, που αναμένεται να χτυπηθεί έντονα από τα καιρικά φαινόμενα. Πάνω από 200 οχήματα είναι επί ποδός, ώστε αν χρειαστεί να επέμβουν.

Σε συναγερμό όμως είναι και ο νομός Μαγνησίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δύο είναι οι περιοχές που αναμένεται να δεχθούν πλήγμα από τα καιρικά φαινόμενα, κι αυτές είναι ο Αλμυρός του Βόλου και το νότιο Πήλιο.

Στην Αττική, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου. Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης

Την ίδια στιγμή, συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.


Πηγή