Παράξενος για την εποχή ήταν ο καιρός του φετινού φθινοπώρου, με τις βροχές να είναι περισσότερες στη νότια Ελλάδα και ιδίως στην Κρήτη από ό,τι στην παραδοσιακή «πρωταθλήτρια» των βροχών δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo.gr.
Aποκλίσεις παρουσίασαν οι τιμές των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών του 2020 (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος), σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές των τελευταίων δέκα ετών. Οι αποκλίσεις των βροχοπτώσεων ήταν αξιοσημείωτες τόσο όσον αφορά στα ύψη, όσο και στη χωρική κατανομή τους.
Επιλέχθηκαν αντιπροσωπευτικά δέκα μετεωρολογικοί σταθμοί: πέντε σταθμοί του Αστεροσκοπείου από τη Δυτική Ελλάδα (Δερβίζιανα Ιωαννίνων, Παραμυθιά Θεσπρωτίας, Αμαλιάδα, Ιωάννινα, Κέρκυρα) και πέντε σταθμοί από την Κρήτη (Ηράκλειο, Τζερμιάδο Λασιθίου, Ανώγεια Ρεθύμνου, Βρύσσες Χανίων, Σπήλι Ρεθύμνου).
Είναι χαρακτηριστικό είναι ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στο Ηράκλειο Κρήτης φέτος το φθινόπωρο κατέγραψε συνολικά 447 χιλιοστά, παρουσιάζοντας μια αυξητική ποσοστιαία μεταβολή 257% σε σχέση με το μέσο όρο των φθινοπώρων 2010-2019. Αντίθετα, τα χαμηλά ύψη βροχής του φετινού φθινοπώρου στη Δυτική Ελλάδα αποτυπώνονται στο μετεωρολογικό σταθμό στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων που κατέγραψε 288 χιλιοστά, παρουσιάζοντας μια μείωση 62%.
Από την άλλη, ενώ τα τελευταία δέκα έτη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας καταγράφονται μεγαλύτερα ύψη βροχής (με εξαίρεση το 2011), το φθινόπωρο του 2020 η εικόνα έχει αντιστραφεί, με το Τζερμιάδο Λασιθίου να καταγράφει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη βροχή από το μέσο όρο γι’ αυτή την εποχή.