300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
250 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ούζο
2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5′- 10′ ώσπου να απορροφήσουν τα υγρά. Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. ‘
Ύστερα προσθέστε 2 ποτήρια νερό και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10’.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5′ ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.