Η συνταγή αυτή είναι μια εναλλακτική πρόταση για να φτιάξετε μυρωδάτα και αφράτα macaron με καρύδα διαφορετικά απ’ τα γαλλικά μακαρόν των διάσημων παριζιάνικων οίκων Laduree και Pierre Herme.
Yλικά
5 φλ. του τσαγιού τρίμμα καρύδας
3 ασπράδια από μεγάλα αβγά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια αβγών, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο μίξερ ή με μίξερ χειρός για περίπου 3 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά ακόμη, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε λίγη λίγη και την καρύδα ανακατεύοντας απαλά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Με κουτάλι ή με μικρό εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και το βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα. Αφήνουμε κενό ανάμεσα στα macaron.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα macaron καρύδας διατηρούνται περίπου 5 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και κλεισμένα αεροστεγώς σε δοχείο.
Συμβουλή: Όταν κρυώσουν μπορούμε να βουτήξουμε το κάτω μέρος των macaron σε λιωμένη σοκολάτα ή να ρίξουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω.
Πηγή