200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
5 φέτες καπνιστός σολομός, κομμένες σε 3 λωρίδες
1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ γεμάτο κουταλάκι ξύσμα λεμονιού + 1 ½ λεμόνι ο χυμός
ψωμί φόρμας σικάλεως ή άλλο μαύρο ψωμί
μερικά κλωναράκια άνηθου για γαρνίρισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαύρες ελιές σε φέτες
λίγη κάππαρη
Εκτέλεση
Βάζετε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το ξύσμα του λεμονιού και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάτε το μίγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αλατοπιπερώνετε.
Παίρνετε μια-μία τις φέτες του ψωμιού και μια μικρή κουπ-πατ (για μπισκότα) διαμέτρου 5 εκ. περίπου (ή ένα κρασοπότηρο) κόβετε μικρούς κύκλους ψωμιού.
Βάζετε πάνω στο καθένα 1 γεμάτο κουταλάκι χτυπημένο τυρί κρέμα και ύστερα από ένα κομμάτι φέτας σολομού, τυλιγμένο σε ρολό ή διπλωμένο, για να στερεώνετε καλά πάνω στο τυρί κρέμα.
Απλώνετε τα καναπεδάκια πάνω σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη.
Τα κρατάτε στο ψυγείο (το πολύ για 2-3 ώρες) και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με κλωναράκια άνηθου, μαύρες ελιές σε φέτες και λίγη κάππαρη.
Πηγή