Μπορεί έξω να βρέχει, ωστόσο, το καλοκαίρι θα ξαναέρθει σύντομα με τη θερμοκρασία να αγγίζει υψηλές θερμοκρασίες.

Το ανεβασμένο θερμόμετρο κάνει άλλους να πιάνουν τη βεντάλια στο χέρι και άλλους να ανοίγουν τους ανεμιστήρες. Οι περισσότεροι, όμως, καταλήγουν να ανοίγουν το κλιματιστικό, χωρίς να σταματούν να σκέφτονται τον λογαριασμό που θα φτάσει στα ύψη. Γιατί το κλιματιστικό… «καίει»!

Για να μην βάλετε, λοιπόν, βαθιά το χέρι στην τσέπη σας έχουμε μερικά τιπς, για να απολαύσετε τη δροσιά του κλιματιστικού σας και να κάνετε και οικονομία.

Μην το παρακάνετε με τη θερμοκρασία

Το να ανοίγετε το κλιματιστικό και να το βάζετε κατευθείαν στους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο χώρος έχει 34 βαθμούς, δεν έχει κανένα νόημα. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να αυξήσετε την κατανάλωση ενέργειας.

Αλλωστε, μην ξεχνάτε πως η διαφορά εσωτερικού εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου πρέπει να μην ξεπερνά τους 6-10 βαθμούς Κελσίου.

Η συντήρηση είναι το παν

Η συντήρηση και ο σωστός καθαρισμός είναι απαραίτητα για το aircondition καθώς βελτιώνουν τη λειτουργία του, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

«Κατευθύνετε» τον αέρα

Τα περισσότερα κλιματιστικά έχουν περσίδες, οι οποίες ρυθμίζονται. Το καλύτερο είναι να βάζετε τη ρύθμιση όπου ο αέρας διαμοιράζεται προς το κέντρο του χώρου.

Μην αφήνετε το σπίτι στο έλεος της ζέστης

Κλείστε πατζούρια, κουρτίνες, κατεβάστε τις τέντες, ώστε το σπίτι να μην είναι έκθετο στον ήλιο, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Φωτογραφίες: Shutterstock


ΠΗΓΗ