Καντίν μπουτού κεφτέ: Με ασυνήθιστο όνομα και πλούσια γεύση, αυτά τα παράξενα κεφτεδάκια της πολίτικης κουζίνας ή αλλιώς τα
τα μπουτάκια της χανούμισσας, είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για το κρασί σας και όχι μόνο.

Τα «μπουτάκια της χανούμισσας», ονομάζονται έτσι γιατί είναι μακρουλά, αφράτα και ροδοκόκκινα, όμως επιπλέον είναι και ένας εξαιρετικός μεζές, ο οποίος σερβίρεται ζεστός, αλλά και κρύος και ταιριάζει καταπληκτικά με δροσερή ντοματοσαλάτα, αλλά και πουρέ πατάτας.

Μια μικρή συμβουλή: Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μετά το αλεύρωμα, και το βούτηγμα στο αβγό, περάστε τα κεφτεδάκια από τριμμένη φρυγανιά, αραδιάστε τα σ’ ένα ταψάκι και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Είναι εξίσου νόστιμα και φυσικά πολύ πιο υγιεινά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την πολίτικη συνταγή Καντίν μπουτού κεφτέ είναι:

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 φλ. ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν κρέμα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα

αλεύρι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη

Επί το έργον:

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 2 ώρες να σταθεί.
Πλάθουμε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Πρώτα τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τις παναρισμένες κροκέτες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά –σε μέτρια προς δυνατή φωτιά– και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Φωτογραφία: athensmagazine.gr

Πηγή: pontos-news.gr /dogma.gr

agrinio24.gr