Καραμελωμένα καρότα


Μοναδικό πιάτο για να συνοδεύσει πουλερικά και κρέατα.

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα
  • 1/4 φλυτζανιού αλατισμένο βούτυρο (μισό μπαστουνάκι)
  • 1/4 φλυτζανιού ξανθή ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης, φρέσκο μαϊντανό, φύλλα φασκόμηλου

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα, λίγο πλαγιαστά, χοντρά κομμάτια
  • Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και αφήστε το λίγο να πάρει χρώμα
  • Ρίξτε αλάτι, ζάχαρη, φύλλα δάφνης και ανακατέψτε -Προσθέστε τα καρότα, ανακατέψτε για 3-5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν
  • Γαρνίρετε με μαϊντανό ή ψιλοκομμένο φασκόμηλο

iefimerida.gr



Πηγή