Καραμελωμένα καρότα
Μοναδικό πιάτο για να συνοδεύσει πουλερικά και κρέατα.
Υλικά
- 1 κιλό καρότα
- 1/4 φλυτζανιού αλατισμένο βούτυρο (μισό μπαστουνάκι)
- 1/4 φλυτζανιού ξανθή ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης, φρέσκο μαϊντανό, φύλλα φασκόμηλου
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα, λίγο πλαγιαστά, χοντρά κομμάτια
- Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και αφήστε το λίγο να πάρει χρώμα
- Ρίξτε αλάτι, ζάχαρη, φύλλα δάφνης και ανακατέψτε -Προσθέστε τα καρότα, ανακατέψτε για 3-5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν
- Γαρνίρετε με μαϊντανό ή ψιλοκομμένο φασκόμηλο