Μια και μοναδική συνταγή για καρμπονάρα δεν υπάρχει. Θα σας προτείνω μια light εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος. Πιο αυθεντική, πιο υγιεινή.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 4 φέτες μπέηκον, σε κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σε καυτό αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο -Κρατήστε λίγο νερό στο τέλος
  • Σε μπολάκι χτυπήστε απαλά τα αυγά και προσθέστε την παρμεζάνα
  • Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το κομμένο μπέηκον και αφήστε να ροδίσει (χωρίς λάδι) για 6 λεπτά
  • Βγάλτε το στην άκρη, ρίξτε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο, ροδίστε για 1 λεπτό
  • Μέσα σε αυτό το ίδιο τηγάνι ρίξτε τα σουρωμένα μακαρόνια και το μείγμα αυγών-παρμεζάνας -Ανακατέψτε απαλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε λίγο νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, όσο χρειάζεται
  • Προσθέστε κι άλλη παρμεζάνα, ρίξτε άφθονο μαϊντανό και σερβίρετε

iefimerida.gr