Μια και μοναδική συνταγή για καρμπονάρα δεν υπάρχει. Θα σας προτείνω μια light εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος. Πιο αυθεντική, πιο υγιεινή.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 4 φέτες μπέηκον, σε κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε καυτό αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο -Κρατήστε λίγο νερό στο τέλος
- Σε μπολάκι χτυπήστε απαλά τα αυγά και προσθέστε την παρμεζάνα
- Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το κομμένο μπέηκον και αφήστε να ροδίσει (χωρίς λάδι) για 6 λεπτά
- Βγάλτε το στην άκρη, ρίξτε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο, ροδίστε για 1 λεπτό
- Μέσα σε αυτό το ίδιο τηγάνι ρίξτε τα σουρωμένα μακαρόνια και το μείγμα αυγών-παρμεζάνας -Ανακατέψτε απαλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε λίγο νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, όσο χρειάζεται
- Προσθέστε κι άλλη παρμεζάνα, ρίξτε άφθονο μαϊντανό και σερβίρετε
iefimerida.gr