Με τον πόνο ανθρώπων που μαστίζονται από την ανεργία και αναζητούν απελπισμένα εργασία ακόμη και στο εξωτερικό «έπαιζε» ένας αδίστακτος απατεώνας, ο οποίος παρίστανε τον ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γερμανία και έταζε δουλειά στο μαγαζί του, ζητώντας όμως χρήματα για να «τακτοποιήσει» τη μετανάστευσή τους!

Μέσα στον Σεπτέμβριο, ο απάνθρωπος 59χρονος απέσπασε τμηματικά 950 ευρώ από μια 37χρονη και έναν 42χρονο από το Μουζάκι Καρδίτσας, δήθεν για να κάνει ό,τι χρειαζόταν ώστε να είναι νόμιμες η μετανάστευσή τους και η πρόσληψή τους στο κατάστημά του. Όταν τα θύματα κατάλαβαν πως τα κορόιδευε, κατέφυγαν στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και εκείνοι, σε συνεργασία με το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσημείωσαν τα χρήματα που θα του έστελναν με το ΚΤΕΛ.

Ο δράστης συνελήφθη στην αποθήκη δεμάτων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, μόλις παρέλαβε τον φάκελο που περιείχε 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.  Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις των Γ’ και Δ’ Μονομελών Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για απάτη και υπεξαίρεση, με συνολική ποινή φυλάκισης εννέα ετών, έξι μηνών και έξι ημερών! Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας με νέες κατηγορίες για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

 

protothema.gr