Κάροτ κέικ με κρέμα


Υλικά (για 10 άτομα)Για το κέικ

250 γρ. ηλιέλαιο + επιπλέον για τη φόρμα

300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

3 αυγά

50 γρ. χυμός πορτοκαλιού ή ανανά

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλα

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

400 γρ. καρότα, τριμμένα

120 γρ. καρύδια, τριμμένα + λίγα ακόμη, για το γαρνίρισμα

100 γρ. σταφίδες μαύρες

Για την κρέμα

250 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη

Διαδικασία

Κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου περίπου 22 εκ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).

Τέλος, ενσωματώνουμε τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση

Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το κέικ και το κόβουμε σε δύο φέτες σαν παντεσπάνι. Αλείφουμε τον ένα δίσκο με ένα μέρος από την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο. Αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε τα πλαϊνά του με τριμμένα καρύδια.



Πηγή