Αυτή η μεσογειακή συνταγή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν βρείτε καρότα διαφορετικών χρωμάτων.
Η σαλάτα είναι καλύτερη μετά από μια ώρα, όταν τα καρότα έχουν απορροφήσει τα αρώματα της σος.
Για 4 άτομα:
- 1 κιλό καρότα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος (ή ½ κ.γ. αποξηραμένος)
- 1 κ.γ. αποξηραμένη μέντα (ή δυόσμος)
- ½ κ.γ. σπόροι νιγέλας
- ¾ κ.γ. σουσάμι
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200.
- Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα διαγώνια σε χοντρές φέτες.
- Αφήστε τα σε 30-35’ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν κάπως τραγανά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι.
- Μεταφέρετε τα καρότα σε μια πιατέλα. Περιχύστε με τη σος γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
- Πασπαλίστε με το σουσάμι και τη νιγέλα και σερβίρετε.
Από το βιβλίο Zaitoun: Recipes and Stories from the Palestinian Kitchen της Yasmin Khan, εκδ. Bloomsbury Publishing.
iefimerida.gr