Καροτόσουπα με τζίντζερ


Κάνει κρύο και είναι η καλύτερη στιγμή για σούπα. Σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και θρεπτική με καρότα και τζίντζερ.

Υλικά

10 καρότα μεγάλα, χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
2 πατάτες κομμένες σε καρέ
30 γρ. τζίντζερ τριμμένο
1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
χυμός από 1/2 λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα
Προσθέτεις το καρότο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
Ρίχνεις τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά
Προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών και χαμηλώνεις τη φωτιά
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και βράζεις τη σούπα για 30 περίπου λεπτά
Αφού μαλακώσουν τα καρότα αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνεις τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ
Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό αν δεν σου έχει περισσέψει
Βάζεις και πάλι την κατσαρόλα στην εστία και βράζεις τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει βελουτέ
Ρίχνεις τον χυμό λεμονιού και σερβίρεις.



Πηγή